2013-01-22

Z, mint telefon majd tablet

Nemrégiben kijött a Sony Xperia Z mobiltelefon, és most a nem véletlenül az igen hasonló nevű tablet, a Sony Xperia Tablet Z.

Már korábban voltak olyan híresztelések az Xperia Z mobil megjelenése után, hogy meg fog jelenni egy tulajdonságaiban hasonló, (szinte) azonos nevű tablet. Hát, most itt van.


A névrokon
Az elnevezése valóban nem véletlenül ugyanaz (leszámítva a "tablet" szócskát), mivel külsőre is eléggé hasonlít, illetve egyéb tulajdonságaiban is, mint például az ellenállóképesség. Azt viszont még nem tudni, hogy ár kérdésben mennyire fog hasonlítani a kettő.
Az Xperia Z pár jellemzője: por- és vízálló, Full HD-s, 1080x1920 pixel, 5 hüvelyk, négymagos processzor, 1,5 GHz meghajtás, Andorid 4.1 Jelly Bean. Abszolút csúcskategória. (ITT olvasható egy tesztje.)


Miben különbözik az Xperia Tablet Z?
Nem sokban. Például abban, hogy táblagép, nem pedig telefon. Természetesen ebből kifolyólag a méretei kicsit nagyobbak, és mondhatni nem "álló", hanem "fekvő" orientáltságú elsősorban. Ugyanúgy por- és vízálló, négymagos processzor (állitólag Qualcomm Snapdragon S4 Pro), 1,5 GHz, és ugyanúgy a legújabb és jelenleg legjobb Android 4.1 Jelly Bean fut rajta. A kijelzője: 10,1 hüvelyk, 1920x1200 pixel, Mobile BRAVIA Engine 2 technológia.
Egyéb jellemzői még: 2G RAM, 32G háttértár (bővíthető microSD-vel), 8,1 megapixeles, hátsó megvilágítású szenzorral szerelt Exmor-R kamera (gyenge fényviszonyoknál automatikusan vált át éjszakai módra), NFC modul, 4G LTE modem, Sony S-Force hangrendszer.
Mint látható, külsejében is igen hasonló. Ugyanúgy leegyszerűsített diszkrét forma, mondhatni elegáns. Fehér színben is lesz.




Sajátjai között
A saját kategóriájában is különleges helyet foglalhat el, mivel hihetetlen vékony, mindössze 6,9 milliméter "vastag". Így vékonyabb még az iPad mininél, és úgy általában az okostelefonoknál is. Súlya is inkább csak idézőjelbe tehető, mivel összesen 495 gramm. Nem igazán kell attól félni, hogy elzsibbad a kezünk ha félpercig tartjuk.
Habár kijelzője sem utolsó, de például a Google Nexus 10 ugyanilyen méret mellett már 2560x1600 pixel felbontást tud felmutatni.


Szupervékony tablet a Sonytól
Bemutatkozott a Sony Xperia Tablet Z
Megjelent a Sony Xperia Tablet Z
Sony Xperia Tablet Z – ellenálló csúcstábla 10 hüvelykben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése