2013-01-22

A nem várt siker - Nexus 4

Nehéz hozzájutni a Google Nexus 4-hez, ami köszönhető a nem várt nagy sikerének, de az is lehet, hogy más ennek az oka?


Habár a korábbi statisztikák alapján gyártottak annyit, amennyit, mégis úgy tűnik, hogy erre a mobilra jóval nagyobb a kereslet, mint az eredetileg kikövetkeztethető lett volna. Pedig ezt a telefont alapból csak a Google Play-en keresztül lehet megvásárolni, akkor gondoljunk bele, hogy mi lett volna, ha hagyományos módon is hozzá lehetne jutni. 

Támadások, egymásra mutogatások
A folyamatos hiány miatt nem is csoda, hogy folyamatosan támadják a két céget, az LG-t és a Google-t is, azonban ők egymást hibáztatják. Az egyik azt mondja, hogy minden rendben van, annyit gyártanak, amennyit rendeltek tőlük, a másik nem így látja.
Olyan híresztelések is szárnyra kaptak egy nyilatkozat alapján, hogy nem is lesz több Nexus 4, mivel már a következőt tervezik piacra dobni. Úgy látszik azonban, hogy ez nem lesz így, és semmi nem állít gátat a további gyártásnak.


Mit vártak volna?
Egészen meglepő, hogyha tényleg nem számítottak rá, hogy ilyen sikere lesz ennek a referenciamodellnek, hiszen 4,7 hüvelykes HD, 768x1280 pixel felbontású kijelzője van, a legújabb Android 4.2.1 Jelly Bean fut rajta, 8 megapixeles kamerája van, 1080p-ben vesz fel videót, 2 gigabájt RAM, 8/16 gigabájtos  háttértároló, négymagos, 1,5 GHz-es processzor. (További specifikáció ITT található.)
Vajon miért gondolták, hogy nem lesz nagy igény a készülékre, ha eleve nyomott áron adják, amellett, hogy egyre növekedik az Androidot használók köre?



Tízszeres túljelentkezés a Nexus 4 mobilra
Egymásra mutogatnak a cégek a Nexus 4 miatt
Google Nexus 4 - a zselés álmok netovábbja
Nexus 4 bemutató és vélemény


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése