2013-01-22

iPhone Math - pletyka vagy sem?

A legújabb pletykák szerint egy igen rendhagyó méretű iPhone fog kijönni az Apple-től...

Valójában a pletykák szerint - amelyet a China Times nevű hírportál indított -, 2013-ban három új iPhone érkezik, azonban a legrendhagyóbb ezek közül az iPhone Math lenne, amelynek kijelzője 4,8 hüvelykes lenne. Olyan állítások is vannak, hogy a név igazából nem is Math, hanem Max, vagy Myth, vagy iPhone +. Az Apple természetesen még nem nyilatkozott az állításokkal kapcsolatban.


Igények vagy csak a verseny miatt?
A híresztelések szerint az Apple azért akar 4,8 hüvelykes iPhone-nal kijönni, hogy kielégítse az ázsiai vásárlók igényét. Ugyanakkor az a vád is felmerülhet, hogy csak azért akar pont 4,8-as kijelzőt, mert a legnagyobb riválisának is az van... Sokan azért szeretik az iPhone-t, mert (bizonyos mércével nézve) se nem túl nagy, se nem túl kicsi, (de ez a személyes igényektől is függ). Ezért lenne meglepő sokaknak ez a méret, hiszen eddig is direkt nem volt változtatva a kijelző szélessége, csak a hosszúsága, (most az iPhone 5 4''-os kijelzőjével), mert így még egy kézzel könnyebben kezelhető, de ezt a lépést is csak nagyon hosszú idő után tették meg. (Habár más vélemények szerint a 4,7-es kijelző is tökéletesen működtethető egy kézzel, méghozzá női kézzel...)



A szokványosabb kettő
A másik két termék, amelyeket említ a pletyka, kevésbé rendhagyóak, vagyis inkább egyszerűen szokványosak lennének, azt leszámítva, hogy júniusra tervezik kiadni az egyiket, az 5 S-t és az iPhone Math-et, nem pedig a harmadik negyedévben, ahogy általában lenni szokott.
Tehát ahogy már fentebb említve volt, az egyik az iPhone 5 S lenne. Ennek is és a Math-nek is 8 megapixeles kamerája lesz. Aztán még karácsony előtt valamivel szeretnének kiadni egy olyan iPhone-t (5-ös frissített változata?), aminek már 12 megapixeles kamerája lesz.

Miért is hiszünk kicsit is ezeknek a pletykáknak?
Habár tényleg csak egyszerű híresztelésekről van szó, amiket az Apple még nem erősített meg, de nem is cáfolt, azonban az a "jelentés" (report), ami alapján a China Times leírta ezeket az állításokat, olyan információkat is tartalmazott, amelyek mégis arra engednek következtetni, hogy valósak ezek a pletykák... Legfeljebb egy félév múlva meglátjuk mennyire voltak igazak, addig is mindenki maga eldöntheti, hogy mennyire hiszi el ezeket.
A bizonyos jelentés kínaiból fordított angol változata ITT tekinthető meg ("BrightWire fordítás").


Hatalmas iPhone készül
4.8-inch iPhone ‘Math’ reports don’t add up
4.8-inch iPhone Math, 4-inch iPhone 5S coming in June

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése